Tuesday, October 1, 2013

[RESTAURANT REVIEW] ITO


J'ai suivi la naissance d'Ito depuis les travaux jusqu'à l'ouverture en mai 2013, et pourtant ce n'est qu'hier soir -et un peu par hasard- que j'ai découvert ce lieu dont je voyais défiler les photos alléchantes sur Facebook.
Accueil charmant dans ce petit restaurant qui propose un menu court mais efficace de "tapas" nippones et surtout une fabuleuse collection de sakés. 
Il faut tout goûter (10 assiettes pour 65€, idéal pour 2) et dès la première bouchée, on est aussitôt transporté à Tokyo dans le quartier de Shibuya, célèbre pour ses izakaya très étroits le long de la voie ferrée. 
La soupe miso est excellente, l'aubergine denkaku bien relevée, le choux-fleur chahan étonnant et le risotto aux légumes dashi est parfait. 
Bravo, tout est finement délicieux ! おいしかったです! 


Even though I've seen the evolution of Ito from the massive work in March through the opening in May 2013 and their mouth-watering photos regularly posted on Facebook, I have actually only been there last night.  
Lovely greeting in this cute&tiny restaurant offering a short yet reliable menu of Japanese "tapas", as well as a fabulous collection of sakes. 
Try them all (10 dishes for 65€, ideal option for 2 people) and the first bite will take you right away to Shibuya, a Tokyo area famous for its narrow izakaya alongside the railroad. 
From the excellent miso soup to the spiced up Denkaku eggplant, the surprising Chahan cauliflower or the amazing risotto with dashi vegetables, everything is truly delicious! おいしかったです! 



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